lördag 17 december 2011

Idag testar jag detta recept, återkommer med betyg

Vit chokladfondant med passionssås

Vit chokladfondant med härligt krämig kärna i gudomlig kombination med frisk sås av yoghurt och passionsfrukt. För en mer vuxen chokladfondant, blanda i en skvätt rom.



Ingredienser
4 port
100 g vit choklad
50 g Arla smör
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
ev 1 msk mörk rom

Passionssås:
4 passionsfrukter
1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här
Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim.. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning. Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.

 Receptet hittade jag inne på Arlas hemsida under Nyårsmeny. Gå in och kolla denna sida för det finns massa andra smaskiga recept där inne!

1 kommentar:

Malla sa...

bra, för det har jag velat testa länge, då kan du betygssätta det först :D